top of page

OMGEVING

Camping Arkeo ligt in het hart van de Belgische Ardennen, bekend om hun prachtige natuur en buitenactiviteiten. Je kunt hier makkelijk een paar weken doorbrengen, met elke dag iets anders te doen. 

Vanaf de camping loop je zo het bos in, en het startpunt voor vele prachtige wandelroutes in het bekende wandelgebied bij de Ninglispo is vlakbij. Je kan ook gaan mountainbiken, klimmen of paardrijden. 

Verder vind je in de buurt Forestia, een dierentuin middenin het bos; het Spa Forest avonturenpark en de betoverende grotten van Remouchamps. Liefhebbers van kastelen brengen een bezoek aan Chateau De Logne of de ruïnes van het kasteel van Franchimont.

 

PS: niks doen mag ook.

 

Scroll naar beneden voor meer informatie.

GROTTEN VAN REMOUCHAMPS
WANDELEN

Op tien minuten rijden van de camping vind je de betoverende grotten van Remouchamps. Ontdek de prachtige zalen onder de grond van wel 40 meter hoog, en laat je meevoeren op een bootje op de onderaardse rivier.

Lees hier meer over prijzen en openingstijden.

FORESTIA

Vroeger liepen er in deze bossen wolven, beren en lynxen rond. In dierenpark Forestia kun je deze bewonderen in hun natuurlijke habitat. Heel leuk om met kleine (en wat grotere) kinderen naartoe te gaan. Je kan er trouwens ook lekker lunchen en het is een kwartiertje rijden vanaf de camping.
Alle info vind je hier.

AVONTUUR

In het hart van de bossen van Spa op minder dan een halfuur rijden, vind je Spa Forest, een openlucht-avonturenpark. Je kunt hier terecht voor een groot klimbos, vrije val, zipline, parcoursen, boogschieten, (elektrisch) mountainbiken en nog veel meer. Het is geschikt voor alle leeftijden en je hoeft niet per se te reserveren. Ze zijn ook nog eens het hele jaar open. Meer info hier.


 

KASTELEN

De Ardennen hebben een rijke geschiedenis en dit kun je onder meer zien in de verschillende kastelen in de regio. Sommige zijn vervallen tot spookachtige ruïnes (en totaal niet toeristisch) en andere kastelen zijn prachtig gerestaureerd zodat je je weer in vroeger tijden kunt wanen. In de omgeving zitten onder andere Chateau de Franchimont, Chateau de Logne en de ruïne van Chateau d'Amblève. Vooral die laatste is een aanrader, want goed te combineren met een wandeling (check de Komoot app), en een biertje bij de Elfique brouwerij als afsluiting.

ZWEMMEN

Je kunt heerlijk spelen en badderen in de rivier op de camping. Wil je echt ergens gaan zwemmen, dan kun je onder andere naar Domaine de Wégimont. Hier vind je drie buitenbaden bij een kasteel en een kinderboerderij. Bij slecht weer kun je ook naar waterpark Aqua Mundo.

PAARDRIJDEN

Ontdek de bossen, bergen en rivieren van de Ardennen te paard. 

De manege Val de Lienne ligt in de vallei van het riviertje Lienne. Vanaf hier maak je prachtige tochten door de natuur. Je vindt de contactgegevens hier.

KLIMMEN / ABSEILEN

Op tien minuten rijden vind je de oude steengroeve Dieupart. Dit is een klimwand van blauwsteen met meerdere klimroutes op verschillende niveaus en een abseilwand van wel 20 meter hoog. Er is ook een Via Ferrata (een met staalkabels uitgezet parcours langs rotswanden). Meer info hier.

SPORT EN KAYAKKEN

Yourout organiseert diverse typische Ardense buitensport activiteiten, zoals mountainbiken, klimmen, kajakken en nog veel meer. Een ontzettend leuk team neemt je mee op pad, en ze spreken Nederlands (en ook Frans en Engels). In de zomer hebben ze een vast programma met activiteiten waar je je dagelijks kunt boeken; maar ze kunnen ook activiteiten speciaal voor groepen organiseren.Check de website voor meer info.

Je kunt ook kayakken bij Coo Adventures. Je kunt dagelijks op vaste tijdstippen zonder reservering in een kayak stappen en je wordt weer teruggebracht met een busje. Let op: cash betalen. Zo mooi om de Ambleve vanaf het water te zien! In de zomer is het vooral een relaxte tocht en zeker niet spannend of gevaarlijk omdat het water niet zo hoog staat. Zoek je meer avontuur, dan kun je beter naar de rivier de Ourthe gaan.

ruins-of-the-keep
Schermafbeelding 2020-02-26 om 12.10.01.
Activite_Plus-La-promenade-du-Ninglinspo
Grotten
I'm an image title

Ga je graag wandelen in de natuur? Dan ben je hier aan het juiste adres. Vanaf de camping loop je zo het bos in en niet ver van onze camping ligt het startpunt voor verschillende prachtige wandelingen langs de sprookjesachtige bergrivier de Ninglispo. Je kan kiezen voor wandelingen tussen de 2,5 en 14 km, die je leiden langs watervallen en waterbekkens. Echt prachtig!

Tip: download de app 'Komoot', maak een profiel aan, voeg Camping Arkeo toe (bij vrienden beheren) en zie daar een aantal wandelingen in de buurt die wij je kunnen aanraden. Sowieso is het een handige app, want alle kleine wandelpaadjes staan er ook op. Zo kun je heerlijk dwalen zonder echt te verdwalen.

Je kunt ook op de website van de lokale VVV kijken voor wandelingen en andere tips in de buurt.

bottom of page